Vikend prostovoljcev Mlade karitas Koper v Strunjanu

Prostovoljci Mlade karitas Koper smo se od 5. 4. do 7. 4. 2024 skupaj družili v Strunjanu. Na družabno-delavnem vikendu smo se spoznavali med seboj in razširjali naše izkušnje prostovoljskega dela. Vikend smo, kot se spodobi, začeli s sveto mašo skupaj s skupino animatorjev župnije Biljana v Brdih, s katerimi smo sobivali v pastoralnem domu Stella Maris v Strunjanu, kjer smo bili nastanjeni. Sveto mašo je daroval g. Slavko Rebec, generalni vikar koprske škofije. Gospod Rebec se je po maši zdržal tudi na večerji. Po večerji pa je sledil pogovorni večer skupaj z našim gostom – gospodom Rebcem. Spregovorili smo na razna življenjska vprašanja, ki se tičejo odraščanja, prostovoljstva, družbenega življenja in življenja cerkve, moralnega nauka ipd. Večer smo zaključili z zgodbo in večerno molitvijo pri križu nad Strunjanom. 

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno čistilni akciji pod vodstvom izolskega župnika in ravnatelja ŠK Koper. Čistilno akcijo smo opravili v sklopu programa Slovenske filantropije. Popoldananski prosti čas so najpogumnejši izkoristili toplo vreme za namakanje v morju. Zatem smo se prostovoljci pomerili v odbojki v okviru programa Migaj, zdravo uživaj. Zmagovalna ekipa se bo pomerila z ekipami ostalih škofijskih karitas na Nacioanlnem srečanju prostovoljcev YC. Zvečer nas je obiskal in nagovoril ravnatelj ŠK Koper, Tihomir Busija. Zatem smo izvedli še krajše izobraževanje in delavnico na temo komunikacije in vloge prostovoljstva. Dan smo, z večerno molitvijo pri križu nad Strunjanom, priporočili Gospodu in ga prosili, da potrdi naše delo.

Nedeljo, Gospodov dan, smo počastili z obiskom in sodelovanjem pri sveti maši, pr kateri smo se pridružili župljanom župnije Strunjan. Sveto mašo je daroval strunjanski župnik, Bojan Ravbar. 

Srečanje smo zaključili na eni najlepših lokacij naše obale – ob strunjanskem križu, kjer smo se vsak dan zbirali ob molitvi. Tudi tokrat smo se zahvalili Gospodu za ta vikend in ga prosili, da nas spremlja pri našem prostovoljskem poslanstvu. Izvedli smo tudi evalvacijo vikenda. 
Obogateni z novimi izkušnjami in utrjenimi prijateljstvi smo se vrnili domov in že snujemo nove projekte.

Hvala, drage prostovoljke in prostovoljci, za vaše delo 😊

                                                          Koordinatorji Mlade karitas Koper