Od ideje do projekta

Imaš idejo za super projekt v tvoji lokalni skupnosti, vendar ne veš, kako bi začel? Ali pa bi rad pobližje spoznal programe za mlade kot so solidarnostni projekti, aktivnosti udejstovanja mladih ali sodelovalna partnerstva?

V sklopu Evropskega tedna mladih bomo 16. aprila organizirali dogodek z naslovom Od ideje do projekta. Dogodek bo potekal v Centru YoungCaritas (Poljanska cesta 4, Ljubljana) od 14.00 do 19.00 in bo deljen v več različnih aktivnosti. Lahko se nam pridružiš na eni aktivnosti ali pa kar na vseh.

V centru youngCaritas bodo potekale naslednje aktivnosti:

  • 14.00-15.15 Predstavitev programov Erasmus+ in ESE (Evropska solidarnostna enota)

Predstavili bomo različne programe Erasmus+ in ESE, kjer se lahko mladi kot prostovoljci ali udeleženci vključite preko naše organizacije. To so projekti solidarnostni projekti in projekti prostovoljstva (ESE) ter aktivnosti udejstovanja mladih in sodelovalna partnerstva (ERASMUS+).

  • 15.30-16.45 Kavarna prostovoljstva

Spoznajte prostovoljce, ki so (bili) vključeni v programe Erasmus+ in ESE kot prostovoljci preko youngCaritas ali druge mladinske organizacije. Ta aktivnosti bo potekala po principu žive knjižnice. Udeleženci bodo imeli priložnost poklepetati z različnimi gosti, ki so aktivni v določenem projektu ali pa so v zadnjih leti bili del projekta dobre prakse. Spremljajte nas na socialnih omrežjih, saj bomo goste objavili v naslednjih dneh.

  • 17.00-19.00 Od ideje do projekta

Udeleženci bodo imeli priložnost individualnega oziroma skupinskega svetovanja z našimi mentorji (aktivni prostovoljci ali zaposleni na youngCaritas), ki imajo osebno izkušnjo iz vodenja projektov. Mentor bo lahko z vami delil nasvete glede projektnega managementa, možnosti pridobitve financ preko ESE in ERASMUS+ razpisov in oblike podpore, ki jo organizacija youngCaritas lahko ponudi.

Med posameznimi aktivnostmi bodo organizirani odmori za kavo, kjer boste imeli več časa za druženje med udeleženci ter prostovoljci.

Za lažjo organizacijo te prosimo, da se prijavi preko spletnega obrazca (LINK). Lahko se prijaviš na eno ali več aktivnosti. Seveda pa nas lahko obiščeš kadarkoli v času dogodka in se nam pridružiš.

Upamo, da se nam pridružiš na dogodku in skupaj z nami soustvarjaš Evropski teden mladih.

Financirala Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Nacionalne agencije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.“