O nas

EKIPA YOUNG CARITAS

youngCaritas Slovenja

youngCaritas na Škofijskih karitas

youngCaritas – koordinatorji vsebinskih področij

youngCaritas – e-naslovi projektov

Ekipo po vsej Sloveniji pa sestavlja še več kot 2600 mladih, ki so vključeni v različne aktivnosti youngCaritas. Med njimi je tudi 6 regijskih koordinatorjev, mentorji prostovoljcev v posameznih projektih, kot so na primer Počitnice Biserov in še mnogo podpornikov, ki omogočajo naše delo. Združujemo se v mrežo youngCaritas, ki v Sloveniji pod okriljem Slovenske karitas in je del velike evropske družine.

Mladi preko različnih projektov aktivno sodelujemo pri lajšanju in odpravljanju družbenih problemov.

KONTAKTNI PODATKI

youngCaritas Slovenia – Mlada Karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana, Slovenija
Facebook I Instagram

E: [email protected] I T: +386 1 300 59 60

TRR (NLB): SI56 0214 0001 5556 761 Namen: Mlada Karitas Sklic: SI 00 944
D.Š.: 20210795
Matična: 5551153000
Podatki za nakazila iz tujine:
Št. računa: IBAN: SI56021400015556761
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

Naše poslanstvo

Naša želja je, da mlade prav preko youngCaritas – Karitas mladih ozaveščamo o socialnih problemih v družbi. V njih želimo vzbuditi čut za sočloveka ter željo po tem, da bi znali prepoznati in po svojih močeh pomagati ljudem v stiski doma in drugje po svetu.

Vključevanje mladih v prostovoljno delo je zelo pomembno za graditev močne in trdne skupnosti, saj prostovoljno delo predstavlja spodbudo za solidarnosti v družbi. Mladi prostovoljci na podlagi pridobljenih izkušenj s prostovoljnim delom lahko postanejo dobri ambasadorji, podporniki, ali celo sodelavci dela in aktivnosti Karitas v Sloveniji.

Kje se lahko srečamo?

youngCaritas organizira različna izobraževanja, delavnice v vrtcih in šolah ter prostovoljske aktivnostih, na katerih lahko vsak najde nekaj zase in pri njih uporablja svoja znanja in talente. Obveščanje o aktivnostih poteka preko Actionpoola. Če bi želeli, da vas dodamo pišite na [email protected]

delavnica youngcaritas

Kaj ponujamo?

Mladi s sodelovanjem pri različnih aktivnostih pridobijo nove izkušnje in dragocena prijateljstva za celo življenje. Velik poudarek dajemo temu, da je že prva izkušnja z youngCaritas – Karitas mladih za mlade zabavna, zanimiva in pusti dober vtis. Zavedamo se, da bodo na podlagi te izkušnje pristopali k nadaljnjim aktivnostim in razvijali svoje ideje.


Poletna univerza mreže youngCaritas v Evropi se je soočila z nalogo, da se ukvarja s pomembnim vprašanjem populizma. Potekala je od 3. septembra 2019 do 8. septembra 2019 na severu Italije v Caorleu. Približno 80 mladih iz sedmih različnih držav (Nemčija, Francija, Luksemburg, Avstrija, Italija, Slovenija in Češka) se je zbralo v nastanitvi v bližini plaže.
Več kot 35 mladih iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Srbije se je v Sarajevu, od 19. do 25. julija 2018 zbralo na izmenjavi, imenovani POWER OF YOUTH.
Namen izmenjave je bil okrepiti povezovanje mladih, spodbujati multietnično sodelovanje in medverski dialog.

Nastanek youngCaritas