O nas

YoungCaritas Maribor

YoungCaritas Ljubljana

YoungCaritas Novo mesto

YoungCaritas Koper

EKIPA YOUNG CARITAS

Luka Oven sodelavec young caritas

Ekipo po vsej Sloveniji pa sestavlja še več kot 2600 mladih, ki so vključeni v različne aktivnosti youngCaritas. Med njimi je tudi 6 regijskih koordinatorjev, mentorji prostovoljcev v posameznih projektih, kot so na primer Počitnice Biserov in še mnogo podpornikov, ki omogočajo naše delo. Združujemo se v mrežo youngCaritas, ki v Sloveniji pod okriljem Slovenske karitas in je del velike evropske družine.

Mladi preko različnih projektov aktivno sodelujemo pri lajšanju in odpravljanju družbenih problemov.

KONTAKTNI PODATKI

youngCaritas Slovenia – Mlada Karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana, Slovenija
Facebook I Instagram
E: [email protected] I T: +386 1 300 59 60

TRR (NLB): SI56 0214 0001 5556 761 Namen: Mlada Karitas Sklic: SI 00 944
D.Š.: 20210795
Matična: 5551153000
Podatki za nakazila iz tujine:
Št. računa: IBAN: SI56021400015556761
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

Naše poslanstvo

Naša želja je, da mlade prav preko youngCaritas – Karitas mladih ozaveščamo o socialnih problemih v družbi. V njih želimo vzbuditi čut za sočloveka ter željo po tem, da bi znali prepoznati in po svojih močeh pomagati ljudem v stiski doma in drugje po svetu.

Vključevanje mladih v prostovoljno delo je zelo pomembno za graditev močne in trdne skupnosti, saj prostovoljno delo predstavlja spodbudo za solidarnosti v družbi. Mladi prostovoljci na podlagi pridobljenih izkušenj s prostovoljnim delom lahko postanejo dobri ambasadorji, podporniki, ali celo sodelavci dela in aktivnosti Karitas v Sloveniji.

Kje se lahko srečamo?

youngCaritas organizira različna izobraževanja, delavnice v vrtcih in šolah ter prostovoljske aktivnostih, na katerih lahko vsak najde nekaj zase in pri njih uporablja svoja znanja in talente. Obveščanje o aktivnostih poteka preko Actionpoola. Če bi želeli, da vas dodamo pišite na [email protected]

delavnica youngcaritas

Kaj ponujamo?

Mladi s sodelovanjem pri različnih aktivnostih pridobijo nove izkušnje in dragocena prijateljstva za celo življenje. Velik poudarek dajemo temu, da je že prva izkušnja z youngCaritas – Karitas mladih za mlade zabavna, zanimiva in pusti dober vtis. Zavedamo se, da bodo na podlagi te izkušnje pristopali k nadaljnjim aktivnostim in razvijali svoje ideje.


Poletna univerza mreže youngCaritas v Evropi se je soočila z nalogo, da se ukvarja s pomembnim vprašanjem populizma. Potekala je od 3. septembra 2019 do 8. septembra 2019 na severu Italije v Caorleu. Približno 80 mladih iz sedmih različnih držav (Nemčija, Francija, Luksemburg, Avstrija, Italija, Slovenija in Češka) se je zbralo v nastanitvi v bližini plaže.
Več kot 35 mladih iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Srbije se je v Sarajevu, od 19. do 25. julija 2018 zbralo na izmenjavi, imenovani POWER OF YOUTH.
Namen izmenjave je bil okrepiti povezovanje mladih, spodbujati multietnično sodelovanje in medverski dialog.

Nastanek youngCaritas