Koča na Rakitni

Koča na Rakitni je najnovejša možnost stične točke mladih prostovoljcev ter lokacija izvedbe različnih projektov v sklopu youngCaritas, kot so letovanja za socialno ogrožene, družabni dnevi, izobraževanja ipd. Pilotno smo v koči že izvedli manjši projekt, a smo ga bili, zaradi neustrezne opremljenosti in propadanja objekta, primorani preoblikovati.

Zgrajena je bila leta 1964 in je pretežno lesene gradnje in sovpada z okolico. Zaradi lesene gradnje in starosti ter daljše neuporabe je koča pričela s propadanjem, a smo prostovoljci youngCaritas ta propad začasno zaustavili in kočo naredili vsaj delno uporabno.

Ker pa vsem prostovoljcem in sodelujočim pri youngCaritas koča na Rakitni veliko pomeni, si želimo prostor prenoviti in urediti tako, da lahko služi več namenom. Projekt obnovitve ima veliko podporo s strani prostovoljcev in vključenih v projekte youngCaritas. Gre za trajnosti projekt s katerim želimo vzpostaviti prostor za izvajanje aktivnosti, dejavnosti in kvalitetno preživljanje prostega časa.

Zbiramo sredstva za prenovo

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: SI 00 903, Namen: Rakitna

ŽE ZBRANA SREDSTVA: 32.550,00 EUR*

POTREBUJEMO ŠE: 21.000,00 EUR*

Hvala za vsak prispevek! Kočo bomo opremili s tablo z vsemi donatorji, ki bodo tudi povabljeni na otvoritev prenovljene koče.

Posodobljeno 24.5.2024*

Prenova 2023/24

V letu 2023/24 smo se lotili obsežnejše prenove in nadgradnje. Dela se bodo predvidoma zaključila junija 2024.

Z nadgradnjo bomo pridobili

  • Nov skedenj z dodatnimi 12 ležišči
  • 2x WC zunaj
  • 1x tuš zunaj
  • prenovljena kuhinja
  • prenovljena notranja kopalnica
  • urejena okolica z več prostora za aktivnosti

Na ta način bo koča še bolje služila svojemu poslanstvu.

Utrinki s prenove in spodaj s preteklih delovnih akcij: