Mlada Karitas predstavlja: Projekt “Obnovimo upanje” in oblikovanje Enote za hiter odziv

V luči nedavnih poplav, ki so močno prizadele številne naše kraje, se je Mlada Karitas odločila, da postane most upanja in obnove. Predstavljamo vam projekt “Obnovimo upanje”, katerega namen je zagotoviti učinkovito obnovo prizadetih območij. Z oblikovanjem Enote za hiter odziv pa želimo zagotoviti stalno pripravljenost in hitro ukrepanje v primeru prihodnjih katastrof.

Kako poteka projekt “Obnovimo upanje”?

Projekt se začne s skrbnim zbiranjem informacij o prizadetih območjih in objektih ter določanjem prednostnih nalog. S pomočjo lokalnih koordinatorjev identificiramo najnujnejše potrebe, nato pa prostovoljce in sredstva usmerjamo tja, kjer je pomoč najbolj potrebna. Medtem ko eni prostovoljci pomagajo pri obnovi domov, drugi sodelujejo v logistiki ali podpori prizadetim skupnostim.

Postanite del rešitve!

Prostovoljci: Iščemo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni pomagati pri različnih delovnih akcijah. Če imate veščine v gradbeništvu, elektriki ali drugih obrtnih poklicih, ali če ste preprosto pripravljeni pomagati z močjo svojih rok, vas vabimo k sodelovanju. Obrazec za prijavo je na voljo na naši spletni strani (klik).

Materiali, oprema in finančna podpora: Zavedamo se, da vsakdo ne more prispevati svojega časa, vendar morda lahko pomagate na druge načine. Imate podjetje, ki bi lahko doniralo materiale ali opremo za obnovo? Lahko nam ponudite popust na potrebne izdelke ali storitve? Morda pa lahko prispevate s finančno donacijo, ki bo omogočila širitev in nadaljevanje naših prizadevanj. Vsaka pomoč je dragocena! Več o informacij in obrazci so na voljo na naši spletni strani (klik).

Enota za hiter odziv

Naši načrti ne segajo le do trenutnih obnovitvenih del. Vzpostaviti želimo stalno enoto, ki bo pripravljena pomagati ob večjih naravnih katastrofah ali drugih dogodkih,  kjer je velika potreba po prostovoljcih. Da bi to uresničili, potrebujemo prostovoljce, opremo, sredstva in vašo podporo.

Za več informacij in za prijavo obiščite našo spletno stran ali nas kontaktirajte na [email protected]

Hvala, ker verjamete v moč skupnosti in upanje, ki ga skupaj lahko obnovimo.

Ekipa Mlade Karitas