Miklavževi angelčki

Miklavževi angelčki smo prostovoljci, ki pripravljamo, zavijamo in razvažamo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Hkrati pa je to tudi akcija Slovenske karitas v sklopu programa youngCaritas – Mlade Karitas, ki se letos že tretje leto zapored odvija od novembra do začetka decembra. Naš namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke.

Število Miklavževih angelčkov vsako leto raste. V letu 2019 smo skupaj zbrali 133, leta 2020 pa kar 394 daril. Prepričani smo, da je vsako darilo razveselilo tako prostovoljca, ki ga je ustvaril, kot otroka, ki je darilo dobil. Ravno zaradi tega vztrajamo in si želimo, da bi bila tudi letošnja akcija uspešna.

Prostovoljec oz. Miklavžev angelček lahko postane kdorkoli. Se nam boš pridružil tudi ti? Vse, kar potrebuješ je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin. Saj veš – že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh.

Nekaj utrinkov s prejšnjih akcij