Miklavževi angelčki

Miklavževi angelčki smo prostovoljci, ki pripravljamo, zavijamo in razvažamo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Hkrati pa je to tudi akcija Slovenske karitas v sklopu programa youngCaritas – Mlade Karitas, ki se letos že peto leto zapored odvija od novembra do začetka decembra. Naš namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke.

Število Miklavževih angelčkov vsako leto raste. Lansko leto jih je pri akciji sodelovalo že 367. Tako smo skupaj osrečili 503 otroke. Prepričani smo, da je vsako darilo razveselilo tako prostovoljca, ki ga je ustvaril, kot otroka, ki je darilo dobil. Ravno zaradi tega vztrajamo in si želimo, da bi bila tudi letošnja akcija uspešna. Tako kot preteklo leto, bo tudi letos možno oddati darila na več zbirnih mestih, da bo še več Miklavževih angelčkov imelo lažji dostop za oddajo daril.

Prostovoljec oz. Miklavžev angelček lahko postane kdorkoli. Se nam boš pridružil tudi ti? Vse, kar potrebuješ je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin. Saj veš – že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh.

Prijave zbiramo do nedelje, 26. 11. 2023. Pripravljena darila pa lahko oddate od ponedeljka, 20. 11. 2023 pa vse do petka, 1. 12. 2023 na enem izmed 7 zbirnih mestih po Sloveniji ali pa darilo pošljete po pošti.

Video: Priprava darila

Nekaj utrinkov s prejšnjih akcij