Miklavževi angelčki

Miklavževi angelčki smo prostovoljci, ki pripravljamo, zavijamo in razvažamo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Hkrati pa je to tudi akcija Slovenske karitas v sklopu programa youngCaritas – Mlade Karitas, ki se letos že četrto leto zapored odvija od novembra do začetka decembra. Naš namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke.

Število Miklavževih angelčkov vsako leto raste. Lansko leto jih je pri akciji sodelovalo že 312. Skupaj z njimi smo tako zbrali kar 538 daril. Prepričani smo, da je vsako darilo razveselilo tako prostovoljca, ki ga je ustvaril, kot otroka, ki je darilo dobil. Ravno zaradi tega vztrajamo in si želimo, da bi bila tudi letošnja akcija uspešna. Novost letošnje akcije je, da smo odprli nova zbirna mesta tudi v drugih slovenskih mestih, da bo še več Miklavževih angelčkov imelo lažji dostop za oddajo darila.

Prostovoljec oz. Miklavžev angelček lahko postane kdorkoli. Se nam boš pridružil tudi ti? Vse, kar potrebuješ je veliko srce, malce ustvarjalnosti in nekaj dobrin. Saj veš – že majhno darilo lahko na otroški obraz nariše gromozanski nasmeh.

Video: Priprava darila

Nekaj utrinkov s prejšnjih akcij