Za nami so že tretje priprave za animatorje Počitnic Biserov

13. in 14. aprila so potekale že tretje letošnje priprave za animatorje Počitnic Biserov v Portorožu. Glavna tema priprav je bila seznanitev z letošnjo temo Biserov; Spoznajmo Slovenijo.

Animatorji so po skupinah izdelali plakate različnih regij, se pogovarjali, kako v skupino vključiti otroke, ki prihajajo iz drugih držav ter odigrali del letošnje igrice v različnih narečjih. V soboto zvečer smo po skupinah odigrali trivia night na temo Moja Slovenija. V nedeljo pa so sledile predstavitve plakatov drugim in obisk prostorov župnišča, kjer poleti potekajo letovanja.

V okviru Evropskega tedna mladih smo za bodoče animatorje Počitnic Biserov organizirali tudi delavnico iz Mreže vzornikov s tematiko o socialni vključenosti. Potekala je kar na plaži, kjer poleti preživljamo veliko časa z otroki. Delavnico sta vodila mladinska trenerja iz mreže Movit; Marko in Barbara.

„Financirala Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Nacionalne agencije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.“

#eyw2024 #euyouthweek