Trikraljevska akcija z mladimi v ŽK Beltinci

Koledovanje v župniji Beltinci ima že trideset letno tradicijo. Ustanovitelji ŽK Beltinci, so z mladimi-prostovoljci koledovanje izvajali po vseh vaseh župnije Beltinci.

V letu 2022/23, smo začeli vzpodbujati vero-učence, kateri so se pripravljali na sveto birmo, da opravijo skupaj z ostalimi prostovoljci koledovanje. Ob pomoči staršev  prostovoljcev, je bila trikraljevska akcija uspešno opravljena.

V veroučnem letu 2023/24, bodo v župniji Beltinci zakrament Svete birme, prejeli vero-učenci od petega do osmega razreda osnovne šole. Priprave na birmo potekajo poleg verouka še z aktivnimi prostovoljnimi delavnicami: KARITATIVNA SKUPINA, MISIJONSKA SKUPINA, s sodelovanjem v otroškem pevskem zboru in s sodelovanje pri ministrantih . Vsak vero-učenec se je na začetku veroučnega leta sam odločiti v katero skupino se bo vključil.

Z mladimi v Misijonski in Karitativni skupini smo si zadali nalogo, da bomo v del naših priprav na sveto birmo vključili tudi koledovanje. Skupaj z vsemi prostovoljci, s starši birmancev in vsemi otroki, ki so bili pripravljeni sodelovati v trikraljevski akciji, je bilo koledovanje zelo uspešno opravljeno. Sodelovalo je 134 otrok in 25 staršev.

V župniji Beltinci, so koledniki 26.12.2023, pri sveti maši prejeli koledniški blagoslov in se nato podali na pot po vaseh župnije. Nabrane darove so prinesli k jaslicam na praznik Svetih treh kraljev 06.01.2024.

13.01.2024, so se v župniji Beltinci  srečali koledniki iz cele škofije Murska Sobota. Sveto mašo je daroval mursko soboški škof ordinarij msgr. dr. Petr Štumpf. Po sveti maši so se domači in gostje koledniki iz drugih župnij, družabno podružili v župnijskem domu Beltinci.

Koledniki so izražali zadovoljstvo, o opravljeni nalogi z besedami: »ker smo vedeli,da bomo z zbranim denarjem pomagali otrokom v revnih krajih in pogled nad zadovoljni obrazi, bolnih in ostarelih med prinašanjem koledniškega blagoslova, nam daje dvakratno zadovoljstvo.«

Kar nekaj otrok, že sedaj ve, da bodo sodelovali tudi v naslednji akciji.

 Zapisala: Jožica Jerebic, ŽK Beltinci