Delavnica “Kaj lahko storim v dobro vseh?” navdušila mlade v OŠ Trbovlje

V sredo, 6. septembra 2023, smo v sodelovanju s šolo OŠ Trbovlje uspešno izvedli delavnico z naslovom “Kaj lahko storim v dobro vseh?”. Dogodek je bil zasnovan z namenom, da mlade osnovnošolce spodbudimo k razmišljanju o možnostih za pozitivne spremembe v svoji skupnosti.

35 Navdušenih Udeležencev

Delavnica se je udeležilo 35 mladih, ki so bili razdeljeni v različne skupine. Vsaka skupina je razmišljala o različnih socialnih tematikah, od pomoči starejšim in promocije zdravja do pomoči otrokom, pravilne uporabe telefona in vprašanj migracij.

Konkretni Predlogi za Akcijo

Udeleženci so pokazali veliko entuziazma in ustvarjalnosti, saj so na delavnici oblikovali konkretne predloge za izvedbo različnih dobrodelnih aktivnosti. Med predlogi so bile ideje kot so organizacija delavnic o zdravem življenju, ustvarjanje informativnih brošur o pravilni uporabi pametnih telefonov, zbiranje šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke in še mnogo drugih.

Naprej v Prihodnost

Tako kot na prejšnji delavnici v Stični, tudi tu udeleženci niso ostali le pri besedah. Načrtujejo, da bodo v prihodnjih tednih pričeli z izvedbo svojih projektov, pri čemer bodo imeli podporo mentorjev iz Karitas in youngCaritas.

Zahvala

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, mentorjem, in OŠ Trbovlje za gostoljubje in podporo pri izvedbi tega pomembnega dogodka. Veselimo se nadaljnjih skupnih projektov in akcij, ki bodo iz tega izvirale!

Delavnica Kaj lahko storim v dobro vseh? na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Projekt Stičišče Mlade Karitas je sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo.