55. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje

V soboto, 24. junija 2023 je potekalo 55. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje. Dogodek organizirata revija Ognjišče in Karitas. Na dogodku je tudi letos sodelovalo več kot 100 prostovoljcev iz različnih organizacij: youngCaritas, odrasli Skavti, Malteški red, sodelavci Karitas in Ognjišča, posamezniki ter ostali.

Dogodek se je začel z molitvijo rožnega venca in priložnostjo za spoved, sledila pa je sveta maša, ki se je začela ob 10. uri. Romanje je vodil dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference.

Za ta pomemben dogodek so Župnijske karitas po vsej Sloveniji organizirale prevoz za udeležence ter s tem omogočile romanje tudi starejšim in tistim, ki bi sicer težko prišli. Več duhovnikov je prišlo na Brezje kot spovedniki, saj je veliko romarjev izkoristilo priložnost za opravljanje spovedi.

Na Karitas smo hvaležni za vse, ki so pomagali, da je ta dogodek postal resničnost. Hvala za vašo skrb za bolne in ostarele ter za vašo stalno podporo našemu skupnem poslanstvu.

Prostovoljci Karitas in youngCaritas na 55. romanju bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje
Prostovoljke Mlade Karitas Tinkara, Neža in Ana

Pojdi z mano ful je dobro, sem nagovorila prijateljico Ano, ki je kot prostovoljka danes prišla z menoj na Brezje. Rada pomagam starejšim. So tudi zelo hvaležni. Tudi če nič ne rečejo se jim vidi v očeh. Izkušnjo pomoči imam že pri stari mami in tukaj je podobno.

Prostovoljka Neža

Dobrih 3500 bolnikov, invalidov in ostarelih se je zbralo v duhu skupnosti in vere. S seboj so prinesli svoje molitve in jih položili pred Marijo Pomagaj, ki je znameniti simbol tolažbe in pomoči.

Na romanje prihajamo že več kot 40 let. Prihajale smo s sestro, ki je zdaj žal že pokojna. Zdaj pa smo tudi same vsako leto starejše in je romanje tudi za nas. Bogdaj, da bomo lahko še velikokrat prišle. Hvaležne smo tudi za nečaka, da nas vzame sabo.

So povedale Marija in dve Anici iz Ribnice
Romarke Anica, Marija in Anica iz Ribnice na Brezje prihajajo že 40 let

FOTO UTRINKI 2023