Izobraževanje v sklopu projekta “Migaj, zdravo uživaj!”

V soboto, 1. aprila 2023, je v Centru youngCaritas potekalo izobraževanje v sklopu projekta “Migaj, zdravo uživaj!” za voditelje projektov in aktivnosti. Udeleženci so se naučili različnih veščin projektnega vodenja in se seznanili z orodji za uspešno izvajanje svojih projektov.

V prvi delavnici, ki jo je vodil Marko Pavlovič , z naslovom “Kako kot vodja projekta/skupine poskrbeti zase?”, so se udeleženci naučili, kako skrbeti za lastno dobro počutje in preprečiti izgorevanje. Nadaljevanje izobraževanja se je osredotočilo na temo “Kako voditi in motivirati skupino?”, ki jo je vodila Maja Drobne. Udeleženci so se naučili, kako voditi in motivirati svojo skupino, da bo čim bolj uspešna.

Po odmoru je sledila interaktivna delavnica Nine Kapelj Lukman na temo zdravja otrok in mladostnikov, kjer so udeleženci pridobili nova znanja in informacije o pomenu gibanja in zdrave prehrane za razvoj otrok in mladostnikov.

Izobraževanje se je zaključilo z evalvacijo in povzetkom dneva. Udeleženci so domov odšli z novimi znanji in veščinami, pripravljeni na uspešno izvajanje svojih projektov in aktivnosti.

Izobraževnaje je potekalo v sklopu projekta Migaj, zdravo uživaj!, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.