Počitnice Biserov 2020

Z letovanjem otrok imenovanim Počitnice biserov omogočimo strokovno vodene brezskrbne počitnice tudi tistim otrokom, ki sicer počitniških radosti na morju ne bi doživeli. Odpeljemo jih v Portorož. Večina otrok prihaja iz družin, ki jim Karitas tudi drugače pomaga z materialno pomočjo ali pa se družine soočajo z drugimi stiskami; smrt staršev, razveze, bolezen, rejniške družine …

PRIJAVE ZA NOVE ANIMATORJE V LETU 2020 SPREJEMAMO NA [email protected], kjer dobite tudi več informacij.

Z letovanjem želimo več kot 200 otrokom in mladostnikom omogočiti, da preživijo prijeten teden na morju, daleč stran od njihovih stisk in težav. Otroci in animatorji skupaj plavajo, si ogledajo Portorož, imajo velike igre na plaži, izlet z ladjico v Izolo in različne delavnice, ob večerih pa  plešejo, se skupaj smejejo ter se imajo lepo.

Letovanje pa ni samo kopanje v vodi. Otroci med počitnicami izoblikujejo tudi občutek za skupnost. Odgovorni so za red in čistočo v hiši, v kateri prebivajo in tako spoznavajo, da pomivanje ali pometanje sploh ni tako grozno delo in da ga lahko opravijo tudi ob smehu, poslušanju glasbe, pogovoru … Poleg vzgoje za ta drobna gospodinjska opravila jih spodbujamo tudi k odgovornemu ravnanju s hrano, saj se ob množici otrok lahko hitro zgodi, da bi se hrana metala proč.

TERMINI PRIPRAV V LETU 2020

  • Za nove animatorje: četrtek 6. 2. 2020, ob 18h v Zavodu sv. Stanislava
  1. priprave FEBRUAR: 21. – 22. 2. 2020 (Portorož)
  2. priprave MAREC: 21. 3. 2020 (Kr. Zlato polje)
  3. priprave APRIL: 17. – 18. 4. 2020 (Vrbje)
  4. priprave MAJ: 9. 5. 2020 (LJ-Podutik)
  5. priprave MAJ ali JUNIJ: sestanki po tednih

Novi animatorji se morajo udeležiti vsaj treh priprav, ostali pa vsaj dveh (iz opravičljivih razlogov lahko tudi manj).

  • zaključni piknik: 5. 9. 2020
  • 15 let BISEROV (konec septembra ali začetek oktobra)