Vidni in varni na cesti

Projekt Vidni in varni na cesti se osredotoča na varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem otrok in na drugi strani starejših, ki so udeleženi v prometu. Učimo jih o pomembnosti upoštevanja prometni predpisov in o nujnosti uporabe odsevnih teles, ki v temi skrbijo za boljšo vidnost. 

OSNOVNE ŠOLE

Slovenska karitas je v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa ponovno pripravila projekt Vidni in varni na cesti. S projektom želimo mlade opozoriti na nevarnosti v prometu in kako poskrbimo, da smo bolj varni udeleženci v prometu. Delavnica je namenjena otrokom osnovnih šol, od 1. do 5. razreda in je za šole brezplačna.

ŽUPNIJE

Starejši so zaradi slabših psihofizičnih sposobnosti in temnih oblačil, ena izmed najbolj ranljivih skupin v prometu. V sklopu projekta tako želimo ozaveščati starejše udeležence o tem, kako pomembno je, da ponoči v prometu uporabljajo odsevna telesa. 

Želimo si, da bi pri projektu sodelovalo čim več župnij po Sloveniji. V ta namen smo pripravili preventivno delavnico, sestavljeno iz različnih aktivnosti. Vabimo vas, da se nam pridružite in s pomočjo svojih mladih prostovoljcev pomagate izvesti preventivno delavnico v svoji župniji.

Sodelovanje pri projektu je brezplačno.

Projekt Vidni in varni na cesti sofinancira Agencija za varnost prometa.

Za več informacij o projektu ter prijave lahko pišete na [email protected]i

Utrinki iz naših preventivnih delavnicah na osnovnih šolah