Učna pomoč

Učna pomoč otrokom migrantom z druženjem

Pomanjkanje znanja slovenskega jezika otrokom migrantom še dodatno otežuje šolanje. Pogosto tudi starši zaradi neznanja jezika in pomanjkanja veščin težko pomagajo pri samem delu za šolo. Poleg učne pomoči, ki naj bi pripomogla k izboljšanju ocen ter zmanjšanju stisk povezanih s šolanjem, pa naj bi druženje spodbudilo širjenje socialne mreže in zmanjšanje stisk otrok v procesu integracije.

Učno pomoč izvajajo prostovoljci youngCaritas po zainteresiranih osnovnih šolah, v prostorih Slovenske karitas oz. Društva Afriška vas (glede na dogovor tudi na drugi lokaciji). Učna pomoč poteka praviloma tedensko ali na 14 dni oz. po  dogovoru v živo ali preko orodja Zoom. Koordinacijo učne pomoči izvaja koordinator youngCaritas na Slovenski karitas, prostovoljci so deležni usposabljanja in spremljanja.

PRIJAVNICA ZA PROSTOVOLJCE

Aktivnosti potekajo v okviru projekta COVID-19-VAU-Vključeni.Aktivni.Uresničeni., ki je financiran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.