NACIONALNO SREČANJE PROSTOVOLJCEV

NACIONALNO SREČANJE PROSTOVOLJCEV MLADE KARITAS 2024 BO POTEKALO OD 4. DO 6. 10. 2024. LOKACIJA, INFORMACIJE IN PRIJAVE BODO PRAVOČASNO OBJAVLJENE.

Dragi prostovoljci Mlade Karitas, z velikim veseljem vas vabimo na Nacionalno srečanje prostovoljcev Mlade Karitas, ki bo potekalo od sobote, 21. 10. 2023 do nedelje, 22. 10. 2023.

Vse nas povezuje strast do služenja drugim in želja po pozitivni spremembi v naši skupnosti. Srečanje bo priložnost za sodelovanje, izmenjavo izkušenj in mreženje s prostovoljci iz vse države. Poleg tega bomo imeli priložnost za osebno rast s pomočjo različnih delavnic, kot je “Organizacija svojega časa” s posebnim gostom. Skupni večer pa bomo zapolnili z družabnimi igrami, filmskim večerom, duhovnimi nagovori in še veliko več!

Glavna tema srečanja je: “Širi ljubezen, kamorkoli greš.” S to mislijo v srcu bomo raziskovali različne vidike prostovoljstva, se družili in se skupaj zabavali.

Če želite sodelovati, se čim prej prijavite preko spletnega obrazca (klik). Za več informacij se obrnite na koordinatorja Mlade Karitas na vaši Škofijski ali Slovenski karitas ali na vodjo projekta pri katerem sodelujete. Kontaktirate nas lahko tudi preko preko e-pošte [email protected].

Število nastanitev je omejeno, zato se čim prej prijavi 🙂

Komaj čakamo, da se vidimo na tem posebnem dogodku, ki bo praznovanje našega prostovoljstva in skupne želje po služenju in povezanosti. Verjamemo, da bo to nepozabno doživetje!

Lokacija in datum srečanja

Lokacija: Dom duhovnosti, Kančevci (Prekmurje)

Datum: sobota, 21. 10. 2023 (dopoldan) – nedelja, 22. 10. 2023 (do kosila)

Prevoz: Zagotovili bomo prevoz (več oseb v vozilih)

Z velikim veseljem vam sporočamo, da bo letos Nacionalno srečanje prostovoljcev Mlade Karitas potekalo v prečudovitem Domu duhovnosti v Kančevcih, kjer nas bodo sprejeli bratje kapucini.

Na voljo nam bodo sobe, velika dvorana in manjše dvorane, zunanji prostor, nogometno igrišče, park, prostor za večerno druženje okrog ognja … skratka super bo:)

Dom duhovnosti Kančevci

Pogoji za prijavo

Za udeležbo na srečanju je potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:

  • Udeleženec mora biti v zadnjih 12 mesecih vključen v vsaj en projekt ali aktivnost Mlade Karitas ali Karitas.
  • Starost udeležencev mora biti med 15 in 35 leti.
  • Mladoletni udeleženci (mlajši od 18 let) morajo imeti s seboj spremljevalca, ki je lahko katerakoli polnoletna oseba (npr. Koordinator yC na Škofijski karitas, bratje, sestre …)
  • Za spremljevalce in koordinatorje prostovoljcev ni starostne omejitve.
  • Število nastanitev je omejeno, zato se čim prej prijavi 🙂

Stroški udeležbe na srečanju

Udeležba na dogodku je brezplačna. Kljub temu je na voljo možnost za prostovoljni prispevek, ki bo pomagal pri kritju stroškov dogodka, seveda odvisno od vaših zmožnosti. Možnosti za darovanje prejmete v info paketu po prijavi.