Očistimo svoje okolje

Ne čakaj na maj! V aprilu 2024 se nam pridruži na akciji OČISTIMO SVOJE OKOLJE.

PRIJAVE SO ODPRTE!

15. DAN ZA SPREMEMBE- NAJBOLJ ZLATA JE PROSTOVOLJSKA LOPATA!

V sodelovanju s Slovensko filantropijo, v okviru Dneva za spremembe, se bo v soboto, 6. aprila 2024 začela vseslovenska čistilna akcija »Očistimo svoje okolje«, ki bo potekala do sobote 13. aprila 2024. Pozivamo vse mlade in mlade po srcu, ki si želijo narediti dobro spremembo v svojem domačem okolju, da se nam pridružite.

KAKO?

Sodelujoče skupine opredelijo območje, ki ga je potrebno očistiti, na primer park, gozd, sosesko ali rečno strugo oziroma brežino. Vsaka ekipa se sestane in nameni nekaj časa za čiščenje in urejanje izbranega območja. Pri akciji urejamo svoje okolje, tam kjer preživimo največ časa in nam drobne smeti motijo mir in čistočo.

ZAKAJ?

S tem izzivom želimo združiti lokalne skupnosti, da očistijo, uredijo in ohranijo okolje, v katerem živijo, ter organizirajo družabno akcijo. Za skupine mladih je to priložnost za promocijo prostovoljnega dela, ki ga opravljajo in prostovoljstva nasploh. Ozaveščamo o okoljskih vprašanjih in čistem okolju tekom celega leta, ker si želimo skozi leto živeti v čistem okolju, ob enem pa skrbimo tudi za živali in vzgajamo druge o kulturi recikliranja in ločevanja odpadkov.

KAJ POTREBUJETE ZA SODELOVANJE? 

Za sodelovanje ne potrebujete veliko virov. Potrebujete enega ali dva prostovoljca, ki načrtujeta dogodek, nadzirata in podpirata prostovoljce, pa tudi nekaj preprostih orodij, na primer vrečke za koš in rokavice. Ta dogodek lahko uporabite tudi za distribucijo promocijskega materiala in/ali gradiva za ozaveščanje, če ga imate.

KOMUNIKACIJA

Sodelujoče organizacije in posameznike se spodbuja, da o svojih dejavnostih poročajo na družbenih medijih. In uporabijo #ocistimosvojeokolje in #youngcaritas pri svojih objavah. Po prijavi prejmete gradiva z nasveti za lažjo komunikacijo aktivnosti.

KAKO SE PRIJAVITE?

Prijavite svojo skupino TUKAJ in navedite ime skupine, kraj in okviren datum izvedbe.

NAGRADNA IGRA

V sklopu naše prizadevanja za čistejše in zdravjše okolje, vam ob vaši zagnanosti in prostovoljnem delu, ponujamo možnost sodelovanja v nagradni igri, kjer lahko osvojite enega od treh kompletov vrečk in pripomočkov za gospodinjstvo znamke Piskar. Ti praktični kompleti so popolni za vsakodnevno uporabo v vašem domu in prispevajo k zmanjšanju odpadkov.

Kako sodelovati?

  1. Delite in označite FB objavo: Delite objavo na FB youngcaritas Slovenia in v kometar označite 2 prijatelja.
  2. Prijavite svojo ekipo: Registrirajte svojo skupino najkasneje do 12. 4. 2024 za čistilno akcijo preko naše spletne prijavnice in izberite območje, ki ga boste očistili.
  3. Izvedite čiščenje: Organizirajte in izvedite čistilno akcijo v vaši lokalni skupnosti v obdobju od 6. do 13. aprila 2024.
  4. Delite vaše dosežke: Po uspešno izvedeni akciji izpolnite kratko spletno poročilo o vaši akciji. Delite vaše izkušnje, fotografske utrinke in vpliv, ki ste ga imeli na okolje. Navodila prejmete po e-pošti.

Nagrade

Tri srečne ekipe bodo naključno izbrane in nagrajene s kompletom vrečk in gospodinjskih pripomočkov znamke Piskar, ki so ne samo uporabni, ampak tudi okolju prijazni.

Rok za sodelovanje

Poročila o izvedbi morajo biti oddana najkasneje do 20. aprila 2024. Nagrajenci bodo razglašeni in obveščeni do konca aprila 2024.

Ne zamudite te priložnosti, da ne samo prispevate k čistejšemu okolju, ampak tudi osvojite odlične nagrade. Vaša dejanja štejejo in skupaj lahko naredimo veliko spremembo!

Zberimo se v čim večjem številu in očistimo naša lokalna okolja ter ozavestimo druge o pomenu čistega okolja!