Inkluzijski pohodi s Planinsko zvezo Slovenije

youngCaritas v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije organizira aktivnost Inkluzijski pohodi s Planinsko zvezo Slovenije.

Preživljati čas v naravi je verjetno za večino ljudi ena najboljših terapij. Če naravi dodamo še gibanje, dobro družbo in koristno opravljeno delo pa je ta čas lahko še toliko bolj kvaliteten.

V sklopu akcije inPlaninec vabimo prostovoljce, ki so pripravljeni preživeti dan v naravi in sodelovati pri pohodih, kjer bodo gibalno oviranim pomagali pri vključitvi v družbo, naravo in nove dogodivščine.

Namen akcije inPlaninec je vsem, ki so kakorkoli prikrajšani za samostojno in varno gibanje po razgibanih naravnih terenih, predstaviti dostopne poti in koče, jim pokazati užitke in dobrobiti narave, jim omogočiti rekreacijo, aktivnosti, socializacijo ter spoznavanje novih občutkov in iskanje novih izzivov. Namen akcije je tudi povezovanje, solidarnost, medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in skrb za naravo.

Na pohodih pomagamo udeležencem na poti do vrha. Dodatna znanja niso potrebna, saj udeleženci sami povedo, pokažejo in razložijo kako jim pomagati na poti.

Vabimo te, da si ogledate tabelo pohodov in se nam pridružite. Vse kar je potrebno je samo izpolniti obrazec za prijavo.
Več prostovoljcev potrebujemo pri pohodih, ki so obarvani modro (začnemo, 14. 4. 2024).

Upamo, da se nam pridružite na katerem od pohodov!

UTRINKI S POHODOV