youngCaritas razširja ekipo: Pridružite se nam kot prostovoljec!

YoungCaritas Slovenija je v polnem zagonu pri razvoju in izvajanju projektov, ki imajo močan vpliv na skupnosti po vsej Sloveniji in zunaj nje. V ta namen razširjamo našo ekipo prostovoljcev in vabimo motivirane posameznike in posameznice, ki želijo prispevati svoj čas, znanje in energijo za dobrodelne namene.

Iščemo prostovoljce za naslednje vloge:

Kot koordinator boste na nacionalni ravni vodili in razvijali celotno področje, za katerega ste zadolženi, vključno z vsaj enim projektom znotraj tega področja. Ta vloga zahteva sposobnost strateškega načrtovanja, vodenja ekipe prostovoljcev in tesno sodelovanje z ostalim osebjem youngCaritas za uspešno izvedbo projektov. Priporočeno je nekaj izkušenj z vodenjem večjih ekip, vendar to ni pogoj saj vas bomo na vlogo dobro pripravili.

V tej vlogi boste odgovorni za vodenje specifičnega projekta in njegove ekipe prostovoljcev. Vaša naloga bo vključevala načrtovanje, izvedbo in ocenjevanje projektov ob podpori koordinatorja vašega področja in celotne ekipe youngCaritas. Priporočeno je nekaj izkupenj s področja vodenja projektov, vendar ne skrbite preveč, saj vas tudi tukaj naučimo vsega potrebnega.

Kot prostovoljec v projektu boste sodelovali v različnih aktivnostih, ki so ključne za uspešno izvedbo naših projektov. Za svoje delo se boste ustrezno usposobili, pri čemer vas bo podpiral vodja vašega projekta.

*Uporabljeni izrazi koordinator, prostovoljec in drugi, zapisani v moški slovnični obliki, se uporabljajo kot nevtralni za moški in ženski spol.

Na voljo so naslednje konkretne priložnosti:

Koordinator področja sodelovanje s šolami

Kot koordinator področja sodelovanja s šolami boste delovali v tesnem sodelovanju s sodelavko youngCaritas Bernardo in drugimi člani ekipe, da razvijate in izvajate projekte, ki promovirajo izobraževanje in socialno vključenost med otroci in mladostniki v vrtcih, osnovnih in srednih šolah. Vaše delo bo vključevalo koordinacijo šolskih programov, razvoj izobraževalnih vsebin in organizacijo različnih delavnic.

Koordinator področja Izredni dogodki

Kot koordinator področja Izredni dogodki boste odgovorni za organizacijo in koordinacijo odziva na izredne dogodke, kot so naravne katastrofe, krize in drugi nepredvidljivi dogodki. Vaše delo bo vključevalo načrtovanje intervencijskih strategij, vodenje ekipe prostovoljcev na terenu in zagotavljanje nujne pomoči ter podpore prizadetim skupnostim.

Koordinator področja Migracije

Koordinator področja Migracije bo razvijal prodročje in projekte, ki podpirajo migrante in begunce pri njihovi integraciji. Vaše odgovornosti bodo obsegale razvoj integracijskih programov, izobraževanje o medkulturnem razumevanju in delo z drugimi organizacijami, da zagotovite celovito podporo tistim, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove.

Koordinator področja Preventiva

Kot koordinator področja Preventiva boste skupaj s sodelavko youngCaritas Dašo in ekipo vodili razvoj in izvajanje programov, ki mlade ozaveščajo o ključnih družbenih temah, kot so zdravje, varnost v prometu in družbena odgovornost. Vaše naloge bodo vključevale organizacijo preventivnih delavnic, predavanj in kampanj, ki so namenjene informiranju in opolnomočenju mladih, da sprejmejo zdrave življenjske odločitve in postanejo odgovorni državljani.

Vodja projekta Miklavževi angelčki in ožja ekipa

Kot vodja projekta Miklavževi angelčki boste skupaj z ožjo ekipo pomagali pri organizaciji in izvedbi te praznične dobrodelne akcije. Vaša naloga bo vključevala zbiranje donacij, komunikacijo z donatorji, organizacijo dogodkov in koordinacijo prostovoljcev, da zagotovite, da bo praznično obdobje prineslo veselje otrokom v stiski.

Prostovoljci za delavnice v šolah

Prostovoljci za delavnice v šolah boste igrali ključno vlogo pri izvajanju izobraževalnih delavnic, ki so namenjene mladim. Te delavnice so zasnovane tako, da spodbujajo razvoj socialnih veščin, empatije in medkulturnega razumevanja. Kot prostovoljec boste sodelovali pri načrtovanju in izvedbi delavnic, ki bodo mladim pomagale razvijati pozitivne medosebne odnose in boljše razumevanje različnih kultur in družbenih skupin.

Prostovoljci za promocijo, medije in zbiranje sredstev

Prostovoljci za podporo medijem boste ključni pri ustvarjanju in upravljanju medijskih vsebin, ki promovirajo projekte in dejavnosti YoungCaritas. V tej vlogi boste lahko sodelovali pri oblikovanju spletnih vsebin, produkciji video materiala, upravljanju družbenih omrežij in drugih medijskih projektih. Ta vloga je odlična priložnost za tiste, ki jih zanimajo medijska produkcija, digitalni marketing in komuniciranje.

Prostovoljci za projekt Dobrodelno okrog Slovenije (DOS)

Kot prostovoljec za projekt Dobrodelno okrog Slovenije (DOS) boste del ekipe, ki organizira in izvaja to dobrodelno športno prireditev. Vaše delo bo vključevalo pomoč pri organizaciji dogodka, podporo udeležencem na različnih lokacijah po Sloveniji in promocijo dogodka, da bi pritegnili čim več sodelujočih in zbrali sredstva za dober namen. Več o tem tudi tukaj (klik).

Animatorji na letovanjih za otroke na Rakitni

Kot animator na letovanjih za otroke na Rakitni boste odigrali nepogrešljivo vlogo pri ustvarjanju nepozabnih počitniških izkušenj za otroke. Vaše naloge bodo vključevale načrtovanje in izvedbo zabavnih in izobraževalnih aktivnosti, spodbujanje otrok k sodelovanju in gradnjo prijateljstev ter zagotavljanje varnega in podpornega okolja za vse udeležence. Več tukaj (klik).

Prostovoljci pri Učni pomoči za otroke

Učna pomoč poteka v sklopu projekta Veseli četrtki, ki je posebej zasnovan, da otrokom nudi podporo in pomoč pri učenju skozi zabavne in interaktivne pristope. Prostovoljstvo na tem področju poteka vsak četrtek v Centru youngCaritas v Ljubljani in je namenjeno otrokom, ki se soočajo z izzivi v šoli ali potrebujejo dodatno motivacijo in pomoč pri svojem učnem procesu.

Prostovoljci pri Buddy project

Buddy Project je inovativen program, ki združuje prostovoljce z mladimi, ki so migrirali v Slovenijo in potrebujejo mentorstvo, družbo ali pomoč pri vsakodnevnih izzivih. Kot prostovoljec v tem projektu boste imeli priložnost neposredno vplivati na življenje posameznika in mu pomagati pri njegovem osebnem razvoju in vključevanju v družbo. Vaša vloga bo vključevala redna srečanja, ki potekajo ob torkih v Centru youngCaritas, skupno preživljanje časa, nudenje podpore pri šolskem delu ali drugih aktivnostih ter spodbujanje pozitivnih življenjskih odločitev.

Prostovoljec v youngCaritas Ljubljana, Maribor, Koper, Celje, Murska Sobota ali Novo mesto

Vse zgoraj omenjene vloge se iščejo za youngCaritas Slovenija, se pravi na nacionalni ravni. V kolikor pa bi bili prostovoljec v kateri od youngCaritas v svoji bližini, lahko izberete tudi to možnost in usmerili vas bomo naprej.

Kaj nudimo?

  • Možnost, da prispevate k boljši družbi in pomagate tistim v stiski.
  • Priložnost za pridobitev novih veščin in izkušenj.
  • Sodelovanje v podpornem in dinamičnem timu.
  • Certifikat o prostovoljnem delu.
Prostovoljci na izobraževanju. Foto: Arhiv yC


Postopek prijave in proces vključitve v youngCaritas

1. Prijavite se preko spletnega obrazca

Za začetek vaše poti z YoungCaritas vas vabimo, da izpolnite spletni obrazec za prijavo (klik). V obrazcu delite svoje osebne podatke, izberete vlogo, ki vas zanima in opišete, zakaj želite postati del naše ekipe.

2. Povabilo na pogovor preko Zooma

Po pregledu vaših prijav bomo izbrane kandidate povabili na pogovor preko Zooma. Ta korak je pomemben, saj nam omogoča, da se bolje spoznamo in razumemo vaše interese, motivacijo ter pričakovanja. Pogovor preko Zooma je tudi odlična priložnost za vas, da postavite vsa vprašanja, ki vas zanimajo in izveste več o youngCaritas, projektih, ki jih izvajamo in vlogi, za katero ste se prijavili.

3. Pogovor in spoznavanje

Na Zoom srečanju boste imeli priložnost podrobneje spoznati delovanje youngCaritas, naše vrednote in cilje. Prav tako boste lahko razjasnili kakršne koli dvome ali vprašanja, ki jih imate glede prostovoljnega dela, vključevanja v ekipo in pričakovanih obveznosti. To je tudi čas, ko lahko razmislite, ali je sodelovanje z youngCaritas prava odločitev za vas.

4. Odločitev o vključitvi

Po Zoom srečanju se bo naša ekipa posvetovala in skupaj z vami razmislila o najboljšem načinu za vašo vključitev v program YoungCaritas. Vaša odločitev je zelo pomembna, saj želimo, da se počutite udobno in prepričano v svoji vlogi znotraj organizacije.

5. Uposabljanje in začetek prostovoljnega dela

Ko potrdite svojo pripravljenost in željo za sodelovanje, vas bomo ustrezno usposobili za izbrano vlogo. Usposabljanje je prilagojeno vašim potrebam in vlogi, ki jo boste zasedali, ter zagotavlja vse potrebne informacije in veščine za uspešno prostovoljno delo. Po uspešno zaključenem usposabljanju ste pripravljeni začeti svojo nepozabno prostovoljsko izkušnjo pri youngCaritas:)

Veselimo se vaše prijave in morebitnega sodelovanja. Skupaj lahko naredimo veliko dobrega in pozitivno vplivamo na svet okoli nas. Pridružite se nam in bodite del naše velike družine.

Vaša ekipa youngCaritas Slovenija