youngCaritas in HOFER zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski v Ukrajini

Prostovoljci Slovenske karitas bodo v HOFER trgovinah zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. Prvi vikend, kjer bodo prostovoljci YoungCaritas zbirali materialno pomoč za prizadete v Ukrajini. Druga dva termina zbiranja pa prostovoljci Slovenske karitas zbirali za slovenske otroke in družine v stiski.  Izdelke bodo kupci lahko dodali k svojemu rednemu nakupu in na koncu odložili v nakupovalni voziček pri pakirnem pultu. Zbrane izdelke bodo sodelavci Karitas po koncu akcije odpeljali prizadetim Ukrajini in domove slovenskih družin v stiski.

Vabimo k sodelovanju – prostovoljno delo

Ker želimo, da se v akciji zebere čim več hrane in higienskih potrebščin, bodo ob košar v določenih terminih tudi prostovoljci. To bo v petek, 11.3 (od 15-18h) in v soboto, 12.3. (od 8h do 11h)Ker je lokacij kar nekaj vas vabimo k sodelovanju. Prijavite se preko spodnjega obrazca. Po prijavite prejmete podrobne informacije.

Podrobnosti o zbiranju

Zbirajo izdelke, ki jih družine najbolj potrebujejo:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

Pomembno je le, da izdelki za hrambo ne potrebujejo hlajenja. Zbiranje materialne pomoči prizadetim v Ukrajini bo potekalo v vseh HOFER trgovinah v Sloveniji, v petek, 11. 3 in soboto, 12. 3. 2022, kjer bodo sodelovali mladi prostovoljci YoungCaritas.