Spoznavanje prostovoljcev v projektu VAU ter izobraževanje: Otroci in mladostniki z motnjami vedenja in osebnosti

Prostovoljci youngCaritas, ki bodo aktivni v okviru projekta VAU – Vključeni.Aktivni.Uresničeni. v aktivnosti družabništvo z otroki in mladostniki iz socialno šibkejšega okolja, se udeležujejo usposabljanj, kot je potekalo preteklo soboto, 20. 2. 2021. Tokrat se je usposabljanja udeležilo 93 prostovoljcev.

Na začetku usposabljanja je bilo predstavljeno, kako s temi otroki in mladimi že delamo v okviru letovanja Počitnic Biserov. Družabništvo pa bo nova aktivnost, ki bo te otroke in mlade ter prostovoljce povezovala preko celega leta. Otrokom in mladostnikom bomo nudili mesečna spremljanja, podporo in vsebine, za zmanjšanje tveganja dolgotrajne revščine in socialne izključenosti. Prostovoljci bodo postali vstopna, varna točka za otroke in mladostnike. Konkretne izzive in spoprijemanje z njimi nam je predstavil psiholog Matic Munc.

Predavatelj, Matic Munc

Usposabljanje, ki je potekalo tekom dopoldneva je bilo za mlade priložnost, da se spoznajo, spregovorijo o svojih izkušnjah pri delu z ranljivimi skupinami in tudi poglobijo svoje znanje na tem področju.

Usposabljanje je potekalo v sklopu projekta VAU – Vključeni.Aktivni.Uresničeni.

Usposabljanje je potekalo v sklopu projekta COVID-19 – VAU – Vključeni.Aktivni.Uresničeni., ki je v financiran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Mnenja izražena v besedilu predstavljajo mnenja Slovenske karitas in ne predstavljajo uradnega stališča EU in Vlade RS.