Vabilo k prijavi otrok na učno pomoč v sklopu Veselih četrtkov

Spoštovani starši,

vabimo vas, da prijavite vaše otroke na projekt Veseli četrtki, ki ga izvajamo v sklopu youngCaritas, sofinancira pa ga Mestna občina Ljubljana. Projekt je namenjen otrokom od 3. do 9. razreda in poteka vsak četrtek med 15.00 in 17.00 uro, od januarja do junija 2023. Lokacija izvedbe je Center youngCaritas, Poljanska cesta 4, Ljubljana.

Veseli četretki so tedenske aktivnosti, ki so razdeljene na dva dela. V prvem delu prostovoljci nudijo učno pomoč otrokom pri pripravi na teste, domačih nalogah, ponavljanju snovi in osvajanju različnih metod učenja. Cilj te aktivnosti je, da otroci osvojijo in znajo samostojno uporabljati različne metode učenja, kar jim koristi skozi celotno šolanje in jim zagotavlja večje možnosti za uspeh na šolskem področju. Drugi del tedenskih aktivnosti je namenjen neformalnemu druženju otrok. Otroci igrajo namizne igre, ustvarjajo, rišejo, slikajo in izdelujejo tematske izdelke. S tem spodbujajo kontinuiran obisk otrok in povezovanje skupine vključenih otrok in prostovoljcev.

Projekt Veseli četretki tudi spodbuja medvrstniško pomoč, predvsem pri učenju, kar prispeva k preprečevanju socialne izključenosti. Otroci bodo osvojili nove metode učenja ter dopolnili pridobljeno znanje v šoli. Z neformalnim druženjem bodo razširili svojo socialno mrežo ter pri delavnicah razvijali ustvarjalnost in ročne spretnosti. Hkrati bodo razvijali tudi komunikacijske in socialne veščine, predvsem s področja druženja v živo.

Veseli četretki so odlična priložnost, da vaši otroci pridobijo nove izkušnje, znanje in prijatelje. Če želite prijaviti svoje otroke, nas kontaktirajte na [email protected] ali 01 300 59 60.

Lepo vabljeni k sodelovanju!

Ekipa Veselih četretkov

Projekt Veseli četrtki sofinancira Mestna občina Ljubljana.